2011.10.01.
23:59

Írta: KultúrBarbár

BUDA(pest)

Történt egyszer, hogy Augustus caesar koromfekete ménjén kelet felé hajtott a Hármashatárhegy gyönyörű, zöld lejtői közt. Az előtte elterülő festői dombvidék a vér szagát juttatta eszébe a császárnak, barátai és hűséges katonái vérének csípős szagát, amit a frissen meghódított Pannonia provincia meghódításáért hullajtottak. Kísérő cohorsának légionáriusai kimerülten ügettek utána, a harcok utáni táborállítás viselte meg őket ennyire. Egy kisebb halmot megkerülve hatalmas folyam tárult eléjük. Az innenső parton a sokat tapasztalt cézár megpillantotta a legszebb tájat, amit valaha látott. A cohorst vezető százados lovát a császáré mellé vezette.

- Ave, cézár!  
- Üdv, centurio!

- Cézárom, a hosszú háborúk után végre ránk mosolygott Fortuna anyánk! Nézd ezeket a völgyeket, a csobogó forrásokat.
- Látom őket, százados! Itt fog felépülni birodalmunk új büszkesége, Aquincum legyen a colonia neve!
- Dicső Princeps, a hidak, utak melyeket civilizációnk emel majd e barbár vidékre, Róma nevét fogják zengeni.
- Vigyázz, mit beszélsz, centurio! A limest, a birodalmunkat védő falat fogjuk itt meghúzni! Nincs szükségünk a folyón túl élő barbár népek zaklatására, azok a kihalt puszták még a dákoknak sem kellenek…

Igen, már az isteni császár is tudta, amit ma is tud mindenki. Hogy Buda side a frankó. Hallottátok, hogy a szállópor koncentrációja a Komjádinál feleannyi mint a Margitszigeten? Haverom apja a kutatócsoport vezetője, megbízható a téma, sráccal együtt szoktunk szolizni a Mammutban, kettővel mellettünk van egy (khmm…) kis villácskájuk.

Ez ma már amúgy nem is téma, Pesten sem, ahogy hallom. Van egy haverom, odaát lakik, és azt mondja, vannak köztük egész rendesek is. De azt ők is pontosan tudják, hogy nekik ebben a városban most nem osztottak lapot J. De most komolyan. Kinek kell az, érted, hogy a Szerzetesek terén (vagy hogy a pékbe’ hívják) zaklassák a csövesek meg hogy benzingőztől tocsogjon a tüdeje, vágod. Kossuth tér, Hősök tere, Andrássy, ezzel jön egy-kettő a büszkébb fajtából. Kossuth már a népdalban ciki volt, Heroes az van a gépemen is, Andrásnak meg ott a Bandi a béből, de ha ez még nem lenne elég nézek képeket.

Ha fagyi akkor csak Daubner, Móriczon Vikinger ha kajás vagy, ha inni szottyan kedved akkor pedig irány a nagybetűs Budai vár. Jó, kicsit felülpozícionálják az árakat, de ha azt nézed hogy egy olcsóbb Pesti lakás árából akár száz sör is kijöhet, nem is olyan rossz. A hangulat meg utánozhatatlan. Ha meg haverok Pestre mennek bulizni? Akkor vagy nem haverok, vagy pedig akkor estére sajnos hellósziaszevasz, van nálatok terasz? De pesten általában az sincs…

1 komment

Címkék: budapest buda

A bejegyzés trackback címe:

https://prourbe.blog.hu/api/trackback/id/tr693271101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dabaka 2011.10.02. 18:39:54

A Deák tér Pesten van... És ha jól sejtem az egyik szerkesztőifjú ott lakik.
Ave maestro... :)
süti beállítások módosítása