2011.10.03.
20:27

Írta: CasusBelli

Ehető ceruzák az Astoriánál

A belvárosban bolyongva az Astoriánál kellemes meglepetésbe botlottunk: a Múzeum körúton található a Front nevű üzlet, ami magát Budapest legizgalmasabb dizájnboltjának nevezi - közel sem alaptalanul. Az üzlet már kívülről is kifejezetten gusztusos, ahogyan belülről is, ám ez egy dizájnbolt esetében el is várható. A "dizájn vegyesbolt" láthatóan előtérbe helyezi a környezettudatosságot, az újrahasznosítást, a boltban található tárgyak többsége ezen koncepció szerint készült.

A polcokon megtalálhatóak a legkülönbözőbb design tárgyak: bakelit lemezből készült faliórák, tűzoltó tömlőből készült övek, táskák, de bringás gumibelsőből megálmodott pénztárcát is vásárolhatunk, ha ahhoz szottyan kedvünk. Erős a retro felhozatal is: vetkőző toll, régi gyerekjátékok, vintage stílusú füzetek, képeslapok is vannak a Frontban. Személyes kedvencemet azonban a webshopot böngészve találtam meg: a Mástészta -  Fooddesign Stúdió a 8. alkalommal megrendezésre kerülő Design Hét alkalmával ehető ceruzákkal állt elő, pertrezselymes, lilahagymás, mákos, bodzás és természetesen erőspaprikás ízekben.

Bár elsőre talán azt gondolhatjuk, hogy az újrahasznosított anyagokból készült termékeket baráti áron kínálják, a boltba betérve azonban hamar kiderül, hogy a designnak ára van. Valószínűleg nem fogjuk minden cuccunkat itt venni, arra ugyanis a gatyánk is rámenne. Persze ez az üzlet minden bizonnyal nem is ilyen céllal jött létre, és ez így már rendben is van.

Az előbbieknél azonban szerintem sokkal fontosabb az, hogy végre van egy hely, ami új, színes, fantáziadús alternatívát kínál a külföldi turistáknak (is), és új megvilágításba helyezi a budapesti szuvenír fogalmát, túl az unalmas képeslapokon és elcsépelt paprikafüzéreken. Szóval örüljünk, hogy van nekünk ilyenünk is, ha pedig arra jártok, mindenképpen nézzetek be, biztosan találtok valamit, ami megtetszik, vagy akár csak nézelődjetek a webshopban! Ráadásul jó hír, hogy vasárnapig, azaz a Design Hét alatt a programfüzetben található kuponnal 20%-os kedvezménnyel vásárolhatunk az üzletben.

Designra fel, Budapest!

Szólj hozzá!

Címkék: budapest design szuvenír pest

A bejegyzés trackback címe:

https://prourbe.blog.hu/api/trackback/id/tr523276208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása